Bunka


Bunka med 17 cm långt blad.
Yu Kurosaki 'Kokusen'. Kurosaki knivar är bedårande vackra. Formgivningen är kreativ och materialvalen håller alltid toppklass. I denna serie kombinerar han det toppresterande kolstålet aogami super med hammarbankade bladsidor som svärtas och poleras. Bladen är mycket tunna och håller skärpan exeptionellt länge tack vare det hårda kolstålet aogami super.
Till detta monteras ett vackert 8-kantigt ebenholts-skaft med dubbla mässingsbolster. Det ger knivarna lyxig framtoning samtidigt som vikten ökar och balanspunkten flyttas bakåt. Detta är troligen inte en kniv för dig som söker lätta knivar och balanspunkt en bit in på bladet, sk pinch grip. Det har istället en mer neutralt viktad balanspunkt, mer likt de japanska knivar som har europeiska skaft. Notera att skarven mellan mässing och trä ofta kommer kännas. Det beror på att trä rör sig med luftfuktigheten medan metall inte påverkas i samma utstreckning. I Japan är luftfuktigheten hög medan den är lägre i de flesta europeiska länder. Med tiden rundas skarvarna av och övergången blir mjuk och naturlig. Det är inte en stor sak, men det bör påpekas.
Kärnstål: Aogami Super (64-65 HRC)
Kappa: Rostfritt SUS stål med hammarbankad och svärtad finish.
Tjocklek bladrygg: 2 mm
Bladlängd: 171 mm
Bladhöjd: 48 mm
Vikt: 177 gr
Skaft: Ebenholts med dubbla bolster i mässing.